Варення з вишні

4 60 хв. 300 хв.

Існують рецепти варення з вишні як з кісточками, так і без кісточок, причому варення з вишні без кісточок вважається більш якісним. Для видалення кісточок з вишень є багато ручних пристосувань. При їх відсутності кісточки виймають дротяною шпилькою. На 1 кілограм плодів беруть 1,2 кілограма цукру. Вишні з кісточками обов'язково наколюють.

Продукти
  • Для варення без кісточок:
  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 1,2 кг
  • Для варення з кісточками:
  • Вишня — 1 кг
  • Цукор на 2 склянки води — 800 г
Приготування

Як робити: Варення з вишні? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 1,5 л варення.

*

Найкращими сортами вишні для отримання хорошого варення є Володимирська (Родітелєва), Шубинка, Захарівська, Тургенєвка, Жуковська. З південних сортів краще варення дають Підбельська і Анадольська. Дещо поступаються цим сортам Любська і Шпанка, проте з них також можна готувати гарне варення.

Покрокове приготування
1 Варення з вишні, шаг 1

Продукти для варення з вишні перед вами.

:)
2 Варення з вишні, шаг 2

Рецепт варення з вишні без кісточок наступний: спочатку вишні миють, виймають кісточки.

3 Варення з вишні, шаг 3

Після виймання кісточок плоди поміщають в емальований (мідну, стальну) миску, пошарово пересипають просіяним через сито цукровим піском і витримують 2-3 години.

4 Варення з вишні, шаг 4

Після чого переносять у варильний таз, змиваючи при цьому залишки цукру однією склянкою води. Таз ставлять на слабкий вогонь і, розмішуючи ложкою, розчиняють цукор у выделившемся плодовому соку.

5 Варення з вишні, шаг 5

Після того, як цукор розчинився в соку, вогонь підсилюють і масу доводять до кипіння. Потім таз знімають 2-3 рази з вогню, колоподібною рухом перемішують плоди з сиропом і видаляють піну. Під час варіння треба стежити за тим, щоб варення не пригоріло; вести варіння треба на помірному вогні до готовності (близько 15 хвилин).

6 Варення з вишні, шаг 6

При варінні варення з вишні з кісточкою цукор в цілі плоди просочується повільніше. В той же час довго варити вишню не можна, так як її забарвлення помітно змінюється, і з'являються бурі тони. При швидкій варінні плоди не встигають просочитися цукром, вони зіщулюються, робляться як би засушеними, і варення виходить незадовільної якості.

7 Варення з вишні, шаг 7

Тому рецепт варення з вишні з кісточками такий: вишні миють, видаляють хвостик, ягоди наколюють виделкою.

8 Варення з вишні, шаг 8

Варять сироп. Кип'ятять на маленькому вогні 800 грамів цукру на 2 склянки води.

9 Варення з вишні, шаг 9

1 кілограм подрібнених плодів вишні поміщають у таз і заливають гарячим цукровим сиропом слабкою фортеці. Плоди витримують у сиропі 3-4 години.

10 Варення з вишні, шаг 10

Потім таз ставлять на вогонь, доводять до кипіння і варять варення з вишні 5-7 хвилин.

11 Варення з вишні, шаг 11

Після цього сироп відокремлюють від вишні.

12 Варення з вишні, шаг 12

Доводять сироп до кипіння. Сироп уварюють ще 5 хвилин на невеликому вогні.

13 Варення з вишні, шаг 13

Вишню знову поміщають в сироп, додають решту кількість цукру, розчиняючи його при помішуванні, і варять варення з вишні до готовності, так само як і вишню без кісточок.

14 Варення з вишні, шаг 14

Варення з вишні готово.
Приємного апетиту!

Вгору