Варення з винограду з ваніліном

4

Любите варення з винограду? Варимо разом?

Продукти
  • Виноград — 1 кг
  • Цукор — 1,2 кг
  • Вода — 1 склянка
  • Ванілін — на кінчику ножа
Приготування

Як робити: Варення з винограду з ваніліном? Дуже просто читайте далі...

1. Щільні ягоди винограду очистити, промити.

2. Бланшувати виноградинки у воді при температурі 80 градусів протягом 2 хвилин.

3. Відкинути ягоди на друшляк і остудити.

4. Приготувати сироп, змішавши воду з цукром. Варити сироп, постійно помішуючи, поки весь цукор не розчиниться. Кип'ятити 2-3 хвилини.

5. Підготовлені ягоди залити киплячим цукровим сиропом, варити 20 хвилин при невеликому кипінні.

6. Зняти варення з вогню, охолодити протягом 6-8 годин.

7. Поставити варення на вогонь, довести до кипіння і варити ще 40 хвилин на слабкому вогні.

8. Зцідити сироп уварюють його ще 15 хвилин, додати в кінці варіння трохи ваніліну.

9. Банки ретельно вимити, простерилізувати банки і кришки.

10. Ягоди винограду укласти в банки, залити киплячим сиропом, закатати кришками.

Варення з винограду з ваніліном готово.

Приємного чаювання!

Вгору