Варення з слив без кісточок

2

Подбаємо про зимовому чаюванні. Зваримо смачне сливове варення.

Продукти
  • Слива — 1 кг
  • Цукор — 1,5 кг
  • Вода — 1,5 склянки
Приготування

Як робити: Варення з слив без кісточок? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості виходить 3 баночки варення з слив без кісточок ємністю по 0,5 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для варення з слив без кісточок перед вами.

Шаг №2

Як варити сливове варення без кісточок:

Великі сливи очистити від плодоніжок, розрізати навпіл і видалити кісточки.

Шаг №3

Підготовлені сливи викласти в таз.

Шаг №4

Зварити сироп. Для цього в каструлю налити води, додати цукор. Поставити на вогонь, помішуючи, довести до кипіння. Кип'ятити на маленькому вогні близько 5 хвилин.

Шаг №5

У гарячий сироп засипати підготовлені плоди і залишити на 4-5 годин. Варити в 3 прийоми.
Перша варка — довести до кипіння і варити 20 хвилин на помірному вогні, після чого зняти з вогню і залишити варення з слив без кісточок на 8 годин.

Шаг №6

Друга і третя варіння — довести варення до кипіння і варити 20 хвилин. Знову зняти і залишити на 8 годин. Останній раз варити варення з слив без кісточок до готовності 15-20 хвилин.
Приємного чаювання!

Вгору