Варення з волоських горіхів

7

Варення з волоських горіхів одне із самих смачних і оригінальних. На Кавказі, де в достатку ростуть волоські горіхи, варення з них улюблені ласощі. Це вірменський рецепт варення з волоських горіхів.

Продукти
  • Горіх волоський - 100 шт
  • Цукор - 3 кг
  • Вода - 1-1,5 л
  • Гвоздика - 10 шт.
  • Кориця - 10 г
  • Кардамон - 5 шт.
  • Крім того:
  • Вапно гашене - 0,5 кг
  • Галун - 75 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для варення з волоських горіхів.

Шаг №2

Як приготувати варення з волоських горіхів:

Незрілі волоські горіхи очистити від оболонки. Робити це потрібно в господарських рукавичках, щоб руки не забруднилися.

Шаг №3

Залити холодною водою і залишити на 6 діб, міняючи воду 3-4 рази на день, поки горіхи не потемніють.

Шаг №4

Після цього воду злити.

Шаг №5

Вапняна вода: 0,5 кг гашеного вапна залити 5 л холодної води, розмішати, потім процідити через марлю.

Шаг №6

Горіхи занурити у вапняну воду і витримати в ній протягом доби, періодично перемішуючи.

Шаг №7

Підготовлені горіхи ретельно промити в холодній воді, проколоти кожен горіх в 12-15 місцях виделкою, знову промити в холодній воді.

Шаг №8

Розвести 75 г квасцов на 5 л води. Довести до кипіння.

Шаг №9

Опустити в киплячу воду з додаванням квасцов. Варити волоські горіхи 10 хвилин.

Шаг №10

Потім відкинути на сито.

Шаг №11

Перекласти в посуд з холодною водою і витримати в ній протягом години.

Шаг №12

Прянощі скласти в марлевий мішечок.

Шаг №13

Приготувати цукровий сироп.

Шаг №14

У гарячий сироп покласти горіхи, додати гвоздику, корицю і кардамон (в марлевому мішечку), кип'ятити кілька хвилин, зняти з вогню і залишити на добу. Цю операцію слід повторити три рази, після чого зварити варення з волоських горіхів до готовності (2-3 години), мішечок з прянощами видалити.

Шаг №15

Варення з волоських горіхів готово!

Вгору