Варення з дині

4

Дуже смачне динне варення.

Продукти
  • Диня — 1 кг
  • Цукор — 600 г
  • Вода — 1 склянка
  • Лимонна кислота — 3 г
  • Ванільний цукор — 1 ч. ложка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Готують продукти по рецепту варення з дині.
На варення відбирають дині з щільною м'якоттю.

Шаг №2

Як приготувати варення з дині:

Диню ретельно промивають, знімають шкірку товщиною не більше 1,5 мм.

Шаг №3

Очищену від шкірки диню розрізають на частини, видаляють насіння і ніжну частину м'якоті, прилеглу до насіння. Диню нарізають на шматочки товщиною 15-20 мм і довжиною 30 мм або на кубики з гранями 30 мм.

Шаг №4

У каструлі доводять до кипіння воду. Нарізану диню бланшують у киплячій воді 3-8 хв (в залежності від стиглості) і тут же охолоджують у холодній воді.

Шаг №5

Готують сироп. Щоб приготувати сироп міцністю 70%, треба на 600 г цукру, додати 1 склянку води.

Шаг №6

Підготовлені шматочки дині заливають 70%-м цукровим сиропом і витримують 8 годин. Через це час шматочки дині разом з сиропом варять 8-10 хвилин (при мінімальному кипінні) і знову залишають на 8-годинний витримку.

Шаг №7

Перед третьої (останньої) варінням додають лимонну кислоту і ванілін. На 1 кг динь додають 3 г лимонної кислоти і ванільний цукор (або ванілін) за смаком.

При фасуванні варення гарячим банки його уварюють до 65-68-відсоткової концентрації сиропу з температурою кипіння 104-105°С.
При фасуванні варення в холодному вигляді варення з дині слід уварювати до 75-відсоткової концентрації з температурою кипіння сиропу 108°С.

Шаг №8

Варення з дині готово. Приємного апетиту!

Вгору