Варення з черешні

3 60 хв. 300 хв.

Якщо влітку ви знайдете час зварити варення з черешні, то взимку вам забезпечено чимало приємних хвилин за чашкою гарячого чаю. Варення з черешні володіє м'яким приємним смаком і ніжним кольором, що робить його справжнім ласощами.

Продукти
  • Черешня — 1 кг
  • Цукор — 1,2 кг
  • Ванілін — на кінчику ножа
Приготування

Як робити: Варення з черешні? Дуже просто читайте далі...

Якщо варять варення з черешні з кісточками, підготовлені плоди заливають киплячим цукровим сиропом міцністю 65% і варять у 2 прийоми з перервою між варками 5 год. Після другої варіння готове варення з черешні розфасовують в гарячі сухі банки, герметично закупорюють і ставлять на кришки для охолодження. При розфасовці в гарячому (киплячому) стані з герметичного закупорювання і самостерилизацией варення уварюють до фортеці сиропу 66-68%, що відповідає температурі кипіння 104-105 °С.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування варення з черешні:

Варення з черешні готують з кісточками і без кісточок.

Шаг №2

Шаг №3

Виймають з черешні кісточки.

Шаг №4

Плоди пересипають цукром в емальованому або з нержавіючого металу посуді і витримують 2-3 години.

Шаг №5

Потім завантажують в таз або каструлю і варять спочатку на слабкому вогні (знімаючи 2-3 рази піну, що утворюється), а потім при більш сильному кипінні до готовності (2 години).

Для аромату в варення з черешні додають ванілін з розрахунку 1 пакетик порошку на 2 кг черешні.

Шаг №6

При розфасовці без герметичної укупорки варення з черешні уварюють до концентрації сиропу 70%, що повинно відповідати температурі кипіння сиропу 106,5 °С.

Шаг №7

Варення з черешні готово. Приємного апетиту!

Вгору