Варення з кавунових кірок. Спосіб 1

5

Смачне варення з кавунових кірок зробити зовсім просто!

Продукти
  • Кавунові кірки — 1 кг
  • Цукор — 1,2 кг
  • Сода — 1,5 ч. ложки
  • Ванільний цукор — 10 г (за смаком)
  • Вода — 9 склянок
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для варення з кавунових кірок.

Шаг №2

Як приготувати варення з кавунових кірок:

Вимити кірки, очистити від м'якоті і верхнього шару зеленої шкірки.

Шаг №3

Нарізати кавунові кірки невеликими (довжиною 5-8 см) шматочками.

Шаг №4

Закип'ятити склянку води. У склянці гарячої води розчинити питну соду і змішати з п'ятьма склянками холодної води.

Шаг №5

Проколоти кожен шматочок кавуна виделкою. Підготовлені кірки покласти в цей розчин, закрити кришкою і залишити на 4 ч.

Шаг №6

Половину цукру всипати в іншу каструлю, залити трьома склянками води, поставити на вогонь і дати покипіти 10-15 хвилин.

Шаг №7

Тим часом потрібно вийняти з розчину кавунові кірки, кілька разів добре промити в проточній воді.

Шаг №8

Потім опустити їх в киплячий сироп. Кип'ятити протягом 15 хв. Потім зняти з вогню і залишити на ніч.

Шаг №9

Потім засипати кірки рештою цукром і знову поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити варення з кавунових кірок 3 ч. За 2 хв. до закінчення варіння додати за смаком ваніль.

Шаг №10

Варення з кавунових кірок готово.

Вгору