Варення з аличі з кісточками

3 60 хв. 1440 хв.

Для варення з аличі з кісточками беруть великі жовті плоди з тонкою і ніжною шкіркою. Аличу витримують в цукровому сиропі, а потім варять до готовності.

Продукти
  • Алича — 1 кг
  • Цукор — 1,4 кг
  • Вода — 600 мл
Приготування

Як робити: Варення з аличі з кісточками? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 1 л варення з аличі з кісточкою.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепту варення з аличі перед вами.

Шаг №2

Як приготувати варення з аличі з кісточкою:

Аличу перебрати, вимити.

Шаг №3

Аличу помістити в друшляк. У велику за розміром каструлю налити воду, поставити на вогонь, нагріти до 80 градусів. Друшляк з аличею на 3-4 хв. опустити в гарячу (80 °C) воду.

Шаг №4

А потім швидко охолодити проточною водою, видалити надлишки вологи.

Шаг №5

Підготовлені плоди наколоти, наприклад, виделкою.

Шаг №6

Зварити сироп. Для цього в каструлю налити воду, додати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, помішуючи. Варити 5 хвилин на маленькому вогні.

Шаг №7

Підготовлену аличу залити 70%-ним цукровим сиропом (700 г цукру, 300 мл води, витримати 4 години.

Шаг №8

Потім сироп злити, прокип'ятити 15 хв.

Шаг №9

Далі залити їм плоди та повторно витримати 4 години. Процедуру повторити ще раз, після чого на слабкому вогні варити варення з аличі з кісточкою до готовності на маленькому вогні (10-15 хвилин).

Шаг №10

Варення з аличі з кісточками готово.
Приємного чаювання!

Вгору