Варення з абрикосів (1)

3 60 хв. 600 хв.

Цей рецепт варення з абрикосів підійде для варіння як з цілих плодів, так і з половинок. Варення з цілих абрикосів виходить більш ароматним, дуже красиво виглядають цілі плоди. Варення з половинок абрикосів зручніше використовувати для гарнирования оладок, млинців або для начинки тортів і пирогів. Спробуйте приготувати його за нашим рецептом, ми сподіваємося, у вас вийде краще варення з абрикосів!

Продукти
  • Абрикос — 1 кг
  • Цукор — 1,3 кг
  • Вода — 1,5 склянки
Приготування

Як робити: Варення з абрикосів (1)? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 1,5 л варення.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти по рецепту варення з абрикосів перед вами.

Шаг №2

Як краще приготувати варення з абрикосів:

Абрикоси сортують, миють.

Шаг №3

У великих плодів видаляють кісточку і варять варення з половинок. Якщо абрикоси дрібні, їх треба спочатку наколоти, наприклад, виделкою.

Шаг №4

Гріють воду в каструлі до 85-90 градусів. Опустити абрикоси, а потім бланшувати 2 хвилини.

Шаг №5

Варять сироп. Для цього з'єднують цукор з водою в каструлі, доводять до кипіння, помішуючи. Кип'ятять 1-2 хвилини на невеликому вогні.

Шаг №6

Плоди заливають киплячим сиропом. Проварюють не більше 10 хвилин і відставляють варення абрикосове на 8-10 годин (за цей час плоди добре напитаются сиропом і зменшиться ризик виникнення бродіння).

Шаг №7

Ставлять ємність з варенням на середній вогонь, доводять до кипіння. Потім варять варення з абрикосів до готовності на невеликому вогні (близько 15 хвилин) .

Шаг №8

Варення з абрикосів готово!
Приємного чаювання!

Вгору