Кавунове варення

4 100 хв. 120 хв.

Кавунове варення - незвичайний десерт на зиму.

Продукти
  • Кавун (м'якоть) - 400 г
  • Цукор - 600-700 г
  • Вода - 1,25 склянки
  • Лимон - 2-3 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для варення з кавунової м'якоті.

Шаг №2

Як варити кавунове варення:

Кавун очистити від шкірки і кісточок. Кавунову м'якоть без насіння, порізати на шматочки.

Шаг №3

Помістити в каструлю з невеликою кількістю води (0,25 склянки).

Шаг №4

Зварити до м'якості (40-50 хвилин при повільному кипінні).

Шаг №5

На тертці зняти з лимонів цедру.

Шаг №6

Потім видавити сік.

Шаг №7

Приготувати сироп з половини цукру, склянки води і соку лимона.

Шаг №8

Додати до нього цедру.

Шаг №9

З'єднати з кавунової масою.

Шаг №10

Варити варення з кавуна на слабкому вогні, поступово додаючи цукор, що залишився, до загустіння варення (1-1,5 години).

Шаг №11

Банки ретельно вимити.
Гаряче варення розкласти в підготовлені банки і закатати.

Шаг №12

Кавунове варення готове. Приємного апетиту!

Вгору