Качка запечена

10

Качка запечена. Романтична...

Продукти
  • Качка - 1 шт.
  • Мандарин - 1 шт.
  • Яблука - 1-2 шт.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Часник - 3-4 зуб.
  • Сік лимона - 2 ст. л.
  • Імбир свіжий тертий - 1 ч. л.
  • Порошок сушених грибів - 1 ч. л.
  • Сіль і перець - за смаком
Приготування

Як робити: Качка запечена? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати запечену качку:

1. Качку вимити, обсушити. Натерти з усіх боків і всередині сіллю, перцем і порошком сушених грибів.

2. Полити качку маринадом: 1 ч. л. натертого свіжого імбиру, сіль, 2 ст. л. соку лимона, 4 натертих зубчики часнику, 1 ст. л. меду і пару ложок води - все перемішати.

Всередину качки помістити розрізане наполовину яблуко з шкірою і мандарин неочищений. Дати постояти півгодини.

3. Знову полити медовим маринадом і запікати в рукаві при 200 градусах 1 годину.

4. Рукав розрізати і запікати при 180 градусах ще близько 50 хвилин. Чим менше качка - тим швидше готова качка запечена.

І ще важливий момент приготування запеченої качки - у сирій качці з боків зробіть прорізи вузьким ножем на глибину леза і вставте в ці пази кінчики крил - вони будуть як в кишеньках - не пригорять.

Вгору