Качка в апельсиновому соусі

12 5 30 хв. 90 хв.

Старовинний італійський рецепт приготування качки. Качка в апельсиновому соусі виходить ніжна, з незвичайним ароматом. Пропоную подавати її з незвичайним гарніром. Приготування качки в апельсиновому соусі вимагає часу, але результат буде приголомшливий!

Продукти
  • Качка — 1 шт
  • Апельсини — 2 шт.
  • Лимон — 1 шт
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Олія рослинна — 30 мл
  • Масло вершкове — 30 р
  • Коньяк або бренді — 50 мл
  • Вино біле сухе — 150 мл
  • Крохмаль рисовий (або борошно) — 2-3 ст.л.
  • Для гарніру:
  • Картопля — 3 шт.
  • Яблуко — 1 шт.
  • Олія рослинна
  • Цедра (скоринки) цитрусових
  • Сіль
  • Перець
  • Лавровий лист
  • Розмарин
  • Шавлія
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати качку в апельсиновому соусі:

 обробленої, випотрошеної тушки пов'язуємо крила і ніжки. Натираємо зовні і всередині сіллю і чорним меленим перцем. (Якщо в тушці були серце, шлунок і т.п., можна помістити їх всередину качки.)

Шаг №2

Для приготування краще використовувати чавунну або товстостінну каструлю. На суміші рослинного і вершкового масла обсмажуємо качку з всіх сторін до утворення золотистої скоринки.

Шаг №3

Виливаємо на качку чарку коньяку або бренді. На сильному вогні даємо алкоголю випаруватися, перевернувши один раз качку, щоб вона ввібрала в себе аромат напою.
Тепер вливаємо вино і закриваємо кришкою, зменшивши вогонь до мінімуму. Тушкуємо, перевертаючи час від часу, близько 40 мін.

Шаг №4

Тим часом чистимо цедру (тонку шкірку) з апельсинів і лимона за допомогою овочечистки, намагаючись не знімати білу гіркуватий шкірку.

Шаг №5

Один апельсин нарізаємо тонкими скибочками. З другого апельсина і лимона вичавлюємо сік, який додаємо в каструлю з качкою.

Шаг №6

Цедру апельсинів і лимона відварюємо 5 хвилин солоній киплячій воді,опрокидываем в друшляк.

Шаг №7

Нарізаємо цедру тоненько жульєном (соломкою). Невелику частину відкласти для гарніру.

Шаг №8

Коли наша качка майже готова (це буде залежати від  розміру), перевертаємо її на спинку. Зверху викладаємо нарізаний апельсин.
Жульєн з кірочок додаємо в соус. Тушкуємо ще 10-15 хв. повільному вогні, під кришкою.

Шаг №9

Після того, як ми акуратно витягли качку і виклали її на страва, в соус додаємо трохи крохмалю, розведеного в холодній воді. Помішуємо, поки соус не загусне.

Шаг №10

Тепер пропоную вам простий, але трохи незвичайний гарнір і картоплі і яблук, який чудово поєднується з цією стравою.
Картоплю очистити, нарізати і відварити майже до готовність солоній воді з додаванням лаврового листа, шавлії і розмарину. Злити воду.

Шаг №11

На рослинному маслі обсмажити цибулю, нарізану дрібними кубиками.

Шаг №12

Додати картоплю і яблуко, очищене і нарізане скибочками. Злегка обсмажити.

Шаг №13

Поперчити і додати жульєн з цитрусових кірок.

Шаг №14

Добре перемішати і дати настоятися кілька хвилин.

Шаг №15

Подаємо качку з гарніром і соусом. Приємного апетиту!

Вгору