Качка, тушкована з капустою

8

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом приготування качки з капустою. При правильному гасінні м'ясо качки вийде смачним, ніжним і м'яким.

Продукти
  • Качка – половина тушки (приблизно 1-1,5 кг)
  • Капуста – качан вагою близько 1 кг
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Масло рослинне рафіноване – для смаження
  • Лавровий лист – за смаком (я додавала 5 листочків)
  • Запашний перець горошком – за смаком (я додавала 5 горошин)
  • Чорний перець мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти: качка, капуста, часник, соєвий соус, рослинна рафінована олія, лавровий лист, запашний перець горошком, чорний мелений перець, сіль.

Шаг №2

Качку вимийте, розріжте навпіл, одну частину приберіть в холодильник для іншої страви, а другу поріжте шматочками.
У сковороду (з високими бортами) з розпеченим рослинним рафінованим маслом покладіть смажитися порізані шматочки качки. Приправте їх сіллю, чорним меленим перцем, влийте соєвий соус і смажте до легкого рум'яного кольору.

Шаг №3

З капусти зніміть верхні листя, оскільки вони найчастіше брудні. Качан капусти помийте, дрібно наріжте, покладіть в сковороду до качці і трохи прожарте.

Шаг №4

Часник очистіть від лушпиння, наріжте шматочками і відправте слідом за капустою. Також покладіть лавровий лист, перець горошком, посоліть і поперчіть.

Шаг №5

Налийте питну воду, вище качки з капустою на один палець. Все добре перемішайте, потім доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до маленького. Після чого томіть качку з капустою близько однієї години.

Шаг №6

Готову страву можете подавати до столу відразу після приготування. На гарнір можна зробити картопляне пюре, рис або спагетті. Але і самостійно це блюдо чудово з'їдається без залишку.

Вгору