Качка з яблуками

9 8 180 хв.

Класика жанру, рекомендую свій рецепт качки з яблуками. Хороша і на вечерю, і для свята - яке Різдво без качки, запеченої в духовці?..

Продукти
  • Качка - 1 шт. (близько 2 кг)
  • Яблука - 4-5 шт
  • Цукор коричневий - 2 ч. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Спеції (розмарин, орегано, прованські трави, каррі) - 1 ч. ложка
  • Соус соєвий - 2-4 ст. ложки
  • Олія рослинна - 2 ст. ложки
  • Майонез - 1-2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Обробити качку. Випатрати, промити, обсушити. Відрізати зайвий жир і шкіру, зрізати кінчики крил.

Шаг №2

Яблука помити, вирізати серцевину. Нарізати скибочками.

Шаг №3

У мисці змішати соєвий соус, рослинна олія, сіль, цукор, перець і спеції. Обмазати качку зверху і всередині. Всередину вкласти яблука. Зашити нитками або скріпити зубочистками отвір. Помістити качку в рукав. Покласти в холодильник на 4 години для маринування.

Шаг №4

Розігріти духовку. Поставити качку на деко, помістити на середню полицю. Випікати приблизно 2 години при 190 градусах.
Потім розрізати рукав, змастити верх качки майонезом (з допомогою силіконової пензлика). Поставити в духовку, щоб качка підрум'янилася на 10-15 хвилин.

Шаг №5

Качка з яблуками готова. Нарізати птицю шматочками, на гарнір подати яблука.

Шаг №6

Приємного апетиту!

Вгору