Качка з імбирною глазур'ю

11

Запечена качка традиційно готується до свята. Особливий смак качки з імбиром і прянощами можна підкреслити практично будь-яким гарніром.

Продукти
  • Качка - 2-2,5 кг
  • Імбир свіжий - 50 г
  • Часник - 5 зубчиків (або за смаком)
  • Мірін (солодке рисове вино) - 70 г
  • Соєвий соус - 80 мл
  • Коріандр (подрібнений) - 1 ч. л.
  • Мед - 70 г
  • Олія оливкова - 50 мл
  • Сіль (морська) - 2 ч. л. для глазурі + сіль для качки
  • Перець чорний - за смаком
Приготування

Як робити: Качка з імбирною глазур'ю? Дуже просто читайте далі...

Мірін можна замінити світлим сухим хересом або білим вином з додаванням цукру (приблизно 1 ст. л. цукру 2 ст. л. вина).

Покрокове приготування

Шаг №1

Качку обпалити, очистити від решти пір'я.

Шаг №2

Натерти качку сіллю.

Шаг №3

Змастити оливковою олією.

Шаг №4

Духовку розігріти до 180 градусів. Качку викласти у форму, помістити в розігріту духовку і запікати 45 хвилин.

Шаг №5

Потім вийняти качку з духовки і накрити фольгою.
Зменшити температуру в духовці до 160 градусів. Запікати качку ще 1,5-2 години.

Шаг №6

Очистити імбир.

Шаг №7

Очистити і покласти в чашу блендера часник. Додати імбир.

Шаг №8

Додати мед.

Шаг №9

Влити мірін.

Шаг №10

Потім влити соєвий соус.

Шаг №11

Подрібнити коріандр, всипати його до решти інгредієнтів соусу.

Шаг №12

Додати оливкову олію.

Шаг №13

Перемішати соус-глазур.

Шаг №14

В кухлик всипати сіль і влити приготований соус.

Шаг №15

Варити, помішуючи, на середньому вогні 10 хвилин, до загусання.

Шаг №16

Качку вийняти з духовки і покрити глазур'ю з допомогою пензлика.

Шаг №17

Збільшити температуру духовки до 200 градусів.
Запікати качку ще 10 хвилин до золотавої скоринки.

Шаг №18

Качка готова.
Приємного апетиту!

Вгору