Качка з чорносливом

9 8 20 хв. 300 хв.

Качка, запечена в духовці з чорносливом - чудове блюдо для святкового столу. Фарширована качка з чорносливом виходить ароматною, з тонким пікантним смаком і дуже ефектно виглядає на столі. Щоб качка, запечена з чорносливом, вийшла соковитою і ніжною, в цьому рецепті використовується рукав для запікання.

Продукти
  • Качка - 1 шт.
  • Чорнослив - 400-500 г
  • Майонез - 50-100 г
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Спеції:
  • Перець мелений - 0,25-0,5 ч. ложки (за смаком
  • Перець духмяний горошком - 7-8 шт. (за смаком)
  • Лавровий лист - 2-3 шт. (за смаком)
  • Коріандр - 1-2 щіпки (за смаком)
  • Сіль - 1 ст. ложка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування качки з чорносливом перед вами.

Шаг №2

Як приготувати качку з чорносливом в духовці:

Закип'ятимо чайник. Заливаємо чорнослив окропом на 10-15 хв.

Шаг №3

Поки чорнослив розпарюється, качку миємо й обсушуємо.

Шаг №4

Беремо качку і натираємо перцем( близько 0,25 ч. ложки) і сіллю зсередини і зовні. Поки готуємо начинку качка промаринується небагато.

Шаг №5

Часник чистимо, дрібно рубаємо ножем.

Шаг №6

Зливаємо воду з чорносливу (виливаємо воду) і перемішуємо з лавровим листом, часником і перцем запашним, все це посипаємо коріандром.

Шаг №7

Цією сумішшю фаршируємо качку.

Шаг №8

Зашиваємо качку ниткою.

Включаємо духовку.

Шаг №9

Беремо рукав для запікання і ставимо в нього качку, зав'язуємо з обох сторін.

Шаг №10

Ставимо качку з чорносливом в рукаві в духовку на середню полицю, і запікаємо при температурі 180 С.

Через 1,5 години потрібно перевернути качку.

Всього запікаємо качку 2,5-3 години

Шаг №11

Хвилин за 15-30 до повної готовності (через 2,5 години після початку запікання) дістаємо качку з духовки, розрізаємо рукав.

Шаг №12

Змащуємо качку майонезом (зручно це зробити силіконової пензликом) і посипаємо меленим чорним перцем.

Шаг №13

Поміщаємо качку з чорносливом в духовку до повної готовності і золотистої скоринки.
Фарширована качка з чорносливом готова.

Шаг №14

Качку з чорносливом можна подавати на стіл. Приємного апетиту!

Вгору