Качка на пляшці з зеленню і перцем

6 25 хв. 70 хв.

Качка, приготовлена таким способом виходить неймовірно соковита і ніжна!

Продукти
  • Качка — 1 шт.
  • Сметана — 0,33 склянки
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 0,33 ч. л.
  • Картопля — 5-10 шт
  • Зелень петрушки — 1 пучок
Покрокове приготування
1 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 1

Продукти для приготування качки на пляшці.
Включити духовку.

:)
2 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 2

Як приготувати качку на пляшці:

Качку вимити, обрізати хвостик і шию. Шкіру шиї залишити!

3 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 3

Оброблену качку натерти сіллю і сметаною, поперчіть.

4 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 4

Шкіру шиї зафіксуйте так, щоб закрити отвір, щоб не випускати пар.

5 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 5

Налийте в пляшку теплу воду і поставте на сковороду. «Посадіть» на пляшку качку.

6 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 6

Залийте в сковороду 1/2 склянки води, щоб денце пляшки не урвався.

7 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 7

Картопля очистіть і, за бажанням, розріжте на 2 або 4 частини.

8 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 8

Покладіть очищену картоплю до качки.

9 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 9

Поставте сковороду в добре розігріту духовку (200 градусів).

10 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 10

Через годину (або раніше) качка на пляшці в духовці готова. У мене качка запікалася 45 хвилин. Вийміть сковороду з духовки і переставте птицю разом з пляшкою на блюдо.

11 Качка на пляшці з зеленню і перцем, шаг 11

Навколо укладіть салму, печена картопля, зелень.
Готова ароматна тушкована качка має червонуватий колір, весь сік знаходиться під шкірою, тому відрізати шматки потрібно обережно, так як з птиці може бризнути сік.

Приємного апетиту!

Вгору