Качка, фарширована гречкою

12 8 60 хв. 210 хв.

Качка з гречкою - рецепт апетитного страви, якими можна смачно і ситно нагодувати гостей за святковим столом. Фарширована качка повинна бути м'якою, соковитою, з хрусткою, рум'яною скоринкою. Рецепт качки з гречкою вимагає до приготування качки особливої уваги, як і будь-який рецепт запеченої цілком птиці. Слід не смажити качку занадто довго і не забувати поливати її час від часу утворився соком.

Продукти
  • Качка - 1 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Вода або вино біле - 1 стакан, Сіль - 1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
  • Для начинки:
  • Крупа гречана - 1 склянка
  • Вода - 2,5 склянки
  • Тельбухи качині (серце, печінка, шлунок, легені) - 1 набір
  • Олія рослинна - 1 ст. ложка
  • Сіль - 1-1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 1 ч. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для приготування качки з гречкою.

Шаг №2

Як фарширувати качку:

Тушку птиці випатрайте і вимийте. Відріжте два суглоба крил, шию, лапки.

Шаг №3

Гречку відварити в підсоленій воді. Для цього стакан гречаної крупи залийте 2,5 склянками води, доведіть до кипіння, додайте 1-1,5 ч. ложки солі. Варіть на повільному вогні 15 хвилин.

Шаг №4

Потрухи дрібно наріжте.

Шаг №5

На сковороді розігрійте 1 ст. ложку рослинної олії. Викладіть тельбухи, обсмажте, помішуючи, на сильному вогні до рум'яної скоринки.

Шаг №6

Кашу перемішати з подрібненими качиними потрохами і жиром, в якому потрухи смажилися. Посоліть і поперчіть.

Шаг №7

Натріть качку спеціями зовні і всередині. Начиніть качку приготованим фаршем з гречки.

Шаг №8

Отвір зашейте нитками. Полийте фаршировану качку лимонним соком.

Шаг №9

Увімкніть духовку.
Деко застеліть фольгою. Викладіть підготовлену качку. Залиште на 1 годину. Потім полийте на деку вином або водою і поставте в добре розігріту духовку (190 градусів). Кожні 10 хвилин поливайте фаршировану качку соком, що утворився при запіканні (при необхідності долийте трохи води). Фарширована качка з гречкою буде готова приблизно через 1,5 години.

Шаг №10

Смажену качку викладіть на блюдо (видаліть нитки), полийте соком, що залишився на деку.
Прикрасьте солоної капустою, яблуками, петрушкою. Можна також прикрасити фаршировану качку маринованими сливами і маслинами.

Вгору