Качине філе з червоною смородиною і розмарином

11

Смажене філе качки під соусом з червоної смородини з цибулею-шалотом і розмарином.

Продукти
  • Качине філе - 150 г
  • Оцет бальзамічний - 50 г
  • Бульйон м'ясний - 50 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Рослинне масло - 1 ст. л.
  • Крохмаль - 0,5 ч. л.
  • Цибулю-шалот - 3 шт.
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Смородина червона - 3 гілочки
  • Перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
Покрокове приготування
1 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 1

На сковороді розігріти рослинне масло. Викласти очищений цибулю цілком і пасерувати до золотистого кольору.

:)
2 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 2

Додати цукор. Влити оцет.

3 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 3

Додати бульйон.

4 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 4

З розмарину зняти листочки (можна залишити трохи для прикраси готового блюда), додати їх на сковороду.

5 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 5

Туди ж додати ягоди смородини (залишити трохи для прикраси).

6 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 6

Вийняти цибулю.

7 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 7

У соус додати крохмаль. Перемішати і варити 2 хвилини.

8 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 8

Готовий соус процідити через сито.

9 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 9

На філе качки надрізати шкіру.

10 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 10

Посолити і поперчити філе з двох сторін.

11 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 11

Розігріти сковороду з антипригарним покриттям. На суху сковороду викласти філе шкірою вниз. Обсмажити до золотисто-коричневої скоринки.

12 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 12

Потім філе перевернути і обсмажити з іншого боку, також до золотисто-коричневої скоринки.

13 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 13

Обсмажене філе нарізати поперек волокон скибочками.

14 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 14

Полити качине філе з соусом. Прикрасити ягодами смородини і листочками розмарину.

15 Качине філе з червоною смородиною і розмарином, шаг 15

Приємного апетиту!

Вгору