Устриці з трав'яним маслом

11 4

Устриці з трав'яним вершковим маслом готуються в духовці і подаються гарячими.

Продукти
  • Свіжі устриці - 24 шт.
  • Цибуля-шалот (дрібно рубаний) - 1 шт
  • Часник (дрібно рубаний) - 1 зубок
  • Петрушка, листя свіжі (дрібно рубані) - 15 г
  • Цибуля-шніт (дрібно рубаний) - 15 г
  • Естрагон свіжий (дрібно рубаний) - 15 г
  • Масло вершкове, розм'якшене вершкове - 75 г
  • Бренді - 1 ч. л.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Лимонні дольки для сервірування
  • Грінки для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Устриці з трав'яним маслом? Дуже просто читайте далі...

1. Устриці почистити щіточкою, помити під проточною холодною водою. Спеціальним ножем акуратно розкрити раковини. Верхню частину раковини видалити, а м'ясо залишити в нижній у власному соку. Виставити устриці на велике деко.

2. Включити духовку з функцією «гриль» для попереднього розігріву до максимальної температури.

3. У невеликій мисці змішати шалот, часник і нарізані трави, додати розм'якшене вершкове масло, коньяк, лимонний сік і трохи солі, добре перемішати.

4. Нанести трав'яне масло на устриці в раковинах, повністю покриваючи їх маслом. Розташувати деко з устрицями в духовці на відстані 10 см від верхнього нагрівального приладу, готувати 3-4 хвилини.

5. Подавати устриці з часточками лимона і тостами (за бажанням).

Вгору