Уштипцы (сербські котлетки)

13

Тим, кого цікавлять сербські рецепти, рекомендую спробувати уштипцы - котлетки по-сербськи з сиром і копченою грудинкою.

Продукти
  • Фарш свино-яловичий - 400 г
  • Цибуля - 1-2 шт.
  • Паприка солодка мелена - 1 ч. л.
  • Сода харчова - 0,5 ч. л.
  • Вода газована - 100 мл
  • Сир бринза - 100 г
  • Грудинка копчена - 70 г
  • Зелень петрушки - за смаком
  • Часник - за смаком
  • Лимон - 1 шматочок
  • Олія рослинна - скільки піде
  • Сіль і перець - за смаком
Приготування

Як робити: Уштипцы (сербські котлетки)? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати уштипцы:

1. Свинину і яловичину пропускаємо через м'ясорубку (яловичину - 2 рази). Солимо, додаємо паприку, чорний перець, соду, газовану воду (для пишноти фаршу). Вимішуємо фарш руками дуже ретельно. Потім вирівнюємо поверхню фаршу і змащуємо її 2-ма столовими ложками рослинного масла, щоб фарш не заветривался, і відправляємо в холодильник на ніч (два дні).

2. Грудинку дрібно рубаємо, сир натираємо на крупній тертці і потім рубаємо ножем. Змішуємо сир з грудинкою, додаємо рубаний часник.

3. Дістаємо фарш, додаємо в нього дрібно рубаний лук і петрушку. Змішуємо наш фарш з сиром і грудинкою, гарненько вимішуємо.

4. Робимо плоскі круглі котлетки-уштипцы і обсмажуємо на вогні трохи менше середнього, по 10 хвилин з кожного боку.

5. Поки уштипцы смажаться, ми дрібно нарізаємо цибулю, солимо його, вичавлюємо на нього шматочок лимона, додаємо дрібно січену петрушку, перемішуємо і робимо на тарілці «подушку» з цибулі для наших котлеток. Викладаємо уштипцы на цибулю, далі оформляємо котлетки по-сербськи за смаком.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Подрібнюємо грудинку.

Шаг №2

Ліпимо такі котлетки.

Шаг №3

Я обжаривал уштипцы на сковороді гриль.

Шаг №4

«Подушка» з лука.

Шаг №5

На цибулю кладемо готові уштипцы.

Вгору