Українські вареники з вишнями

8 8 60 хв. 90 хв.

Я пропоную рецепт вареників з вишнями, зварені на пару. М'які, солодкі, политі густим вишневим соусом - ці вареники з'їдаються миттєво, вони навіть не встигають охолонути ))

Продукти
  • Кефір - 1 склянка
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 600 г
  • Цукор - 6 ст. ложок
  • Вишня - 600-700 г
  • Крохмаль - 1 ч. ложка
  • Вода - 2 ст. ложки
  • Сода (за бажанням) - 0,5-1 ч. ложка
  • Олія для змащування грати пароварки (бажано)
Покрокове приготування
1 Українські вареники з вишнями, шаг 1

Як приготувати вареники з вишнею на пару:

Змішати яйце і кефір.

:)
2 Українські вареники з вишнями, шаг 2

Додати борошно і 3 ст. ложки цукру. Можна додати 0,5 ч. ложки соди тісто буде пишніше. Але іноді тісто на соді від контакту з вишнею (або іншою ягодою) темніє, так що можна робити тісто і без соди.

3 Українські вареники з вишнями, шаг 3

Замісити м'яке тісто. Залишити його на 30 хвилин.

4 Українські вареники з вишнями, шаг 4

Вишню вимити. Вийняти кісточки. Відібрати 400 г для начинки. Засипати 2 ст. ложки цукру і перемішати. Залишити на 10 хвилин. Злити сік.

5 Українські вареники з вишнями, шаг 5

Тісто для вареників з вишнею розкачати в пласт товщиною 2-3 мм.

6 Українські вареники з вишнями, шаг 6

Склянкою потрібного діаметру вирізати кружечки.

7 Українські вареники з вишнями, шаг 7

На кожен кружечок викласти 1-2 ягоди. (Якщо вишня дрібна, то викладати стільки, скільки потрібно).

8 Українські вареники з вишнями, шаг 8

Акуратно і ретельно зліпити вареники. Вареники з соковитою начинкою рекомендують ліпити «кіскою», при такому способі шов ліпиться двічі.

9 Українські вареники з вишнями, шаг 9

Включити пароварку. Змастити грати маслом, викласти вареники на деякій відстані один від одного. Варити вареники з вишнею на пару 5-7 хвилин.

10 Українські вареники з вишнями, шаг 10

Якщо пароварки немає, можна приготувати вареники, використовуючи друшляк або сито (поставити друшляк на каструлю з киплячою водою, викласти вареники, накрити кришкою, варити вареники з вишнею на пару 5 хвилин).

11 Українські вареники з вишнями, шаг 11

Підготувати соус: залишилися вишні і сік від начинки збити блендером і поставити на помірний вогонь.

12 Українські вареники з вишнями, шаг 12

Крохмаль окремо розвести в 2 ст. ложках холодної води.

13 Українські вареники з вишнями, шаг 13

Тонкою цівкою влити крохмаль у підігрітий (киплячий) соус, безперервно розмішуючи соус.

14 Українські вареники з вишнями, шаг 14

Варити, помішуючи, до бажаного ступеня загущення. Додати 1 ст. ложку цукру. Перемішати.

15 Українські вареники з вишнями, шаг 15

Готові вареники з вишнею викласти на тарілку і полити соусом.

Приємного апетиту!

Вгору