Українські галушки

7 4 40 хв. 40 хв.

Рецепт українських галушок, традиційного блюда національної кухні. Українські галушки готують з прісного тіста, відварюють і подають зі сметаною, сиром або зі шкварками.

Продукти
  • Борошно пшеничне — 400 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Масло вершкове — 100 г
  • або масло топлене — 100 г
  • Сметана — 0,5 склянки
  • Вода — 0,5 склянки
  • Сіль — 1 ст. ложка
Приготування

Як робити: Українські галушки? Дуже просто читайте далі...

Замість масла можна підсмажити свиняче сало (шпиг), розрізавши його на дрібні кубики, і разом із шкварками заправити їм галушки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування українських галушок перед вами.

Шаг №2

Як приготувати українські галушки:

На самому маленькому вогні розтопити вершкове масло.

Шаг №3

Борошно просіяти в миску.

Шаг №4

Яйця збити з неповної чайної ложкою солі.

Шаг №5

У борошні зробити поглиблення (у вигляді воронки), в яке влити 1/2 склянки води, 2 столові ложки розпущеного масла і 2 яйця, збиті з неповної чайної ложкою солі.

Шаг №6

Все це змішати з борошном.

Шаг №7

А потім вибити до отримання гладкого, не дуже крутого тіста.

Шаг №8

Підсипаючи борошно, тісто для галушок розкачують рівним шаром товщиною в 1/2 сантиметри.

Шаг №9

Тісто розрізати на невеликі шматочки будь-якої форми.

Шаг №10

Перед подачею шматочки тіста (галушки) опустити в підсолену киплячу воду. Варити галушки при слабкому кипінні води приблизно 10 хв. Коли всі галушки спливуть на поверхню води, значить вони готові.

Шаг №11

Тоді галушки треба перекласти шумівкою в друшляк або сито і дати стекти воді.

Шаг №12

В цей час в каструлі або на сковороді розігріти масло, покласти в нього галушки, перетряхивая в посуді, злегка підсмажити, і подати.

Шаг №13

Українські галушки готові. Окремо до галушок подати сметану.
У заправлені маслом гарячі галушки можна додати свіжий сир.
Приємного апетиту!

Вгору