Вуха зі стерляддю

13

Вуха зі стерляддю, сібасом, на креветочному бульйоні.

Продукти
  • Картопля — 300 г
  • Цибуля — 70 г
  • Морква — 60 г
  • Черрі — 6 шт.
  • Сіль
  • Перець
  • Коріандр
  • Зелень
  • Бульйон:
  • Стерлядь — 1 кг
  • Сібас — 300 г
  • Панцирі тигрових креветок — 1 склянка
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
Приготування

Як робити: Вуха зі стерляддю? Дуже просто читайте далі...

Я завжди збираю панцирі з креветок, коли чищу. Зберігаю потім в морозилці. Використовую для хороших рибних бульйонів. Або можна використовувати панцирі від вже зварених, скажімо так «пивних» креветок.

Як приготувати юшку зі стерляддю:

1. У каструлю наливаємо трохи олії і обсмажуємо крупно порізані цибулю і моркву.

2. Коли зарум'яняться, додаємо панцирі від креветок, готуємо до зміни їх кольору на рожевий і заливаємо водою.

3. У риб зрізаємо голови, хвости, плавники, і кидаємо їх у бульйон. Знімаємо піну. Як тільки піна перестане з'являтися, варимо хвилин 10 і проціджуємо бульйон.

4. Закидаємо овочі. Я закидаю не по черзі, а відразу. Картоплю я нарізав крупно, цибулю — середнім кубиком, моркву — соломкою. Солимо за смаком. Горошини чорного перцю розчавив плоскою стороною ножа, і додав в юшку. Трохи меленого коріандру.

5. За хвилину до готовності овочів я закидаю в юшку зі стерляддю зняте з шкіри філе риби, зелень. Люблю додавати помідори в юшку. Маленькі половинки чері. Але це особисто моя примха.

6. Подавав вуха зі стерляддю з булочкою з хрусткого невагомого тесту, у вигляді серця, і опаленою головешкою. Приємного апетиту!

Вгору