Юшка по-фінськи

13 10 25 хв. 70 хв.

Варіантів приготування фінської юшки багато. Це мій варіант рецепту юшки по-фінськи. Дуже важливо: не лінуйтеся купувати зазначені прянощі, повірте, що без них суп втратить як мінімум 50% смаку. Варіть з вечора - юшка по-фінськи, як щі, смачніше буде тільки завтра...=))

Продукти
  • (Риба, картопля і цибуля - приблизно в рівному обсязі)
  • Філе риби (форель, сьомга, судак, минь...) - 600-700 г
  • Картопля - 600 г
  • Цибуля ріпчаста і цибуля-порей - 600 г
  • Молоко або вершки 10% - 250 мл
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець мелений - за смаком
  • Прянощі - коріандр, чебрець (кілька гілочок свіжого), базилік - за смаком
  • Білий перець горошком - за смаком
  • Зелень - за смаком
Приготування

Як робити: Юшка по-фінськи? Дуже просто читайте далі...

1. Цибулю нарізаємо дрібно, порей - кільцями, рибу - великими кубиками, картопля - дрібними.

2. Викладаємо в каструлю шарами (спочатку - кілька горошин білого перцю) цибулю, рибу, картоплю.

3. Наливаємо воду (на 2 см вище картоплі), ставимо каструлю на вогонь.

4. Коли закипить, зменшуємо вогонь, додаємо сіль, прянощі. Варимо 15 хвилин до готовності картоплі, не перемішуючи.

5. Вливаємо молоко (вершки), доводимо до кипіння. Перевіряємо сіль, варимо 2-3 хвилини.

6. Залишаємо хвилин на 20-30. Подаємо вуха по-фінськи з зеленню.

Вгору