Юшка з лососевих голів

12 6 20 хв. 80 хв.

Смачна навариста лососева вуха виходить з голів лосося. Додавання горілки додасть їй смак справжньої «рибальського» юшки.

Продукти
  • Лосось (сьомга), голови - 1-2 шт.
  • або лосось невеликий - 1 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Перець чорний горошком - 5 шт.
  • Перець запашний - 3 шт.
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Сіль - 0,5-1 ст. ложка
  • Горілка - 1 ст. ложка
  • Кріп - 10 г
  • Перець чорний мелений (за бажанням) - 0,25 ч.л.
Покрокове приготування
1 Юшка з лососевих голів, шаг 1

Як приготувати рецепт Вуха з лососевих голів?
Для початку підготувати інгредієнти.

:)
2 Юшка з лососевих голів, шаг 2

Голови лосося (сьомги) промити, видалити зябра, покласти у велику каструлю.

3 Юшка з лососевих голів, шаг 3

Залити холодною водою, щоб вона приблизно на 2 см покривала рибу (близько 2 л), поставити на вогонь і довести до кипіння.

4 Юшка з лососевих голів, шаг 4

Почистити і помити цибулю та моркву. Ретельно зняти піну, додати цибулину, моркву (неразрезанными), перець горошком. І варити на повільному вогні приблизно 1 годину (м'ясо повинно легко відділятися від кісток).

5 Юшка з лососевих голів, шаг 5

Почистити і помити картоплю. Нарізати кубиками.

6 Юшка з лососевих голів, шаг 6

Процідити бульйон, додати нарізану картоплю і дрібно накрошенную цибулину (ті, хто не любить варену цибулю, можуть цього не робити). Варити до готовності картоплі 15-20 хвилин.

7 Юшка з лососевих голів, шаг 7

Тим часом голови розібрати, відокремити м'ясо від кісток і додати в юшку.
Через 10-15 хвилин після додавання картоплі (за 5 хвилин до закінчення варіння додати духмяний перець, лавровий лист і сіль.
Вимкнути вогонь, влити горілку і дати настоятися 10 хвилин.

8 Юшка з лососевих голів, шаг 8

При подачі посипати юшку нарізаним кропом, можна додати мелений чорний перець.
Приємного апетиту!

Вгору