Гарбузове панкейкі

11

Думаючи над тим, чим порадувати своїх рідних у вихідні, згадала про ідею панкейків. А так як в холодильнику була гарбуз, вирішила зробити панкейкі з гарбуза. Вийшли дуже смачні і ситні млинці. Рекомендую!

Продукти
  • Гарбуз - 200-300 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Кефір - 1 склянка
  • Борошно - 1 склянка
  • Манка - 2-3 ст. ложки
  • Сода - 1 ч. ложка
  • Оцет або сік лимона - 1 ч. ложка
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Згущене молоко (за бажанням) - 1/2 склянки
  • Горіхи (за бажанням) - 1/2 склянки
Приготування

Як робити: Гарбузове панкейкі? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати панкейкі з гарбуза:

1. Очищену гарбуз, нарізану шматочками, відварити або запекти в духовці до м'якості, розім'яти в однорідне пюре.

2. Яйця з цукром збити віночком. Додати гарбузове пюре, змішати все віночком.

3. Влити кефір і добре перемішати.

4. Всипати порціями просіяне борошно, ретельно вимішуючи тісто.

5. Додати манку. Додати соду, погашену оцтом або лимонним соком, ванільний цукор. Все добре перемішати і залишити тісто для панкейків на 5-10 хвилин, щоб манка набухла.

6. Сковороду розігріти. Для першого панкейка пензликом змастити сковороду рослинною олією. Викладати тісто для панкейків на сковороду по 4-5 ст. ложок, рівномірно розподіляючи по поверхні. Випікати панкейкі на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, до рум'яності.

Панкейкі не повинні бути тонкими - це щось начебто наших оладок, але більшого діаметра. Печуться панкейкі на сухій сковороді, без масла, тому виходять нежирними.

7. Я подаю панкейкі у вигляді «тортика» - змащуючи кожен панкейк згущеним молоком, посипаючи товченими горіхами і складаючи стопкою.

Приємного апетиту!

Вгору