Гарбузово-сирна запіканка

11 8 30 хв. 80 хв.

Ніжна запіканка з гарбуза і сиру сподобається навіть тим, хто гарбуз не їсть. Яскрава, ароматна, ситна сирна запіканка з гарбузом піднімає настрій і надає сили. Страви з гарбуза — осіннє сонце на Вашому столі!

Продукти
  • Гарбуз — 500 г
  • Сир — 400 г
  • Крупа манна — 4 ст. ложки
  • Молоко — 1 склянка
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Сметана — 3 ст. ложки
  • Масло вершкове — 100 г
  • Ванільний цукор — 15-20 р
  • або Ванілін — на кінчику ножа
  • Сіль — 0,25 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте інгредієнти для гарбузово-сирної запіканки.

Шаг №2

Як приготувати запіканку сирно-гарбузову:

Підігрійте молоко до кімнатної температури.
Манку замочіть в молоці на 30-40 хвилин.

Шаг №3

Гарбуз очистіть від шкірки і наріжте кубиками розміром 1 см

Шаг №4

Залийте гарбуз водою так, щоб вода ледве покривала кубики гарбуза.

Доведіть до кипіння. Гарбуз тушкуйте до готовності (20 хвилин під кришкою при мінімальному кипінні. Потім злийте воду.

Шаг №5

Сир пропустіть через м'ясорубку або протерти через сито.

Шаг №6

Тушкований гарбуз розімніть в пюре.

Шаг №7

Увімкніть духовку для розігріву.

Розітріть з цукром яйця.

Шаг №8

Додайте гарбуз, манку з молоком. Перемішайте.

Шаг №9

Потім додайте сир, сметану і знову перемішайте.

Шаг №10

Розтопіть вершкове масло.

Шаг №11

Додайте в тісто розтоплене масло (залиште 1-2 ч. ложки для змазування форми), ваніль і сіль. Добре все перемішайте.

Тісто густоті повинно нагадувати сметану, якщо вийде гущі — додайте ще трохи молока.

Шаг №12

Змастіть форму залишилися розтопленим маслом. Викладіть тісто.

Шаг №13

Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці на середній полиці до рум'яності, приблизно 45 хвилин.

Шаг №14

Запіканка сирно-гарбузова готова. Приємного апетиту!

Вгору