Сирний пиріг з м'ясом і капустою

13 6 60 хв.

Ситний пиріг, яким можна замінити повноцінний обід.

Продукти
  • Для тіста:
  • Сир 9% - 200 г
  • Яйце - 1 шт
  • Рослинна олія - 4 ст.л.
  • Сіль - щіпка
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Борошно - 8 ст.л. з гіркою
  • Суміш сушених пряних трав - щіпка (можна замінити кмином або коріандром)
  • Для начинки:
  • М'ясний фарш - 500 г
  • Рослинна олія - 1 ст.л.
  • Вершкове масло - 20 г
  • Капуста - 150 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати сирний пиріг з м'ясом і капустою:

Для начинки обсмажте фарш на рослинному маслі, розбиваючи грудочки виделкою, протягом 5 хвилин. Додайте тонко нашатковану капусту і обсмажуйте ще хвилин 5-10.

Шаг №2

Посоліть, поперчіть, додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть з вогню.

Шаг №3

Для тіста змішайте в мисці сир, рослинне масло, яйце, сіль і суміш пряних трав. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і сирною сумішшю. Готове тісто загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.

Шаг №4

Тісто розділити на 2 нерівні частини: більшу частину розкачати в пласт товщиною 0,5 см і викласти у форму (нічим не змащену), роблячи бортики.

Шаг №5

Меншу частину розкачати і нарізати на смуги.

Шаг №6

У форму поверх тіста викласти начинку, зробити решітку смуг тіста і запікати сирний пиріг в духовці протягом 40 хвилин при 180-200 градусах.

Шаг №7

Готовий пиріг вийняти з духовки, дати трохи приостыть і сирний пиріг можна подавати до столу, додавши ложечку сметанки.

Вгору