Сирний крем «Лебідонька»

12

Рецепт «Лебедушки» з сиру нескладний, але в цьому десерті дуже важлива подача — на великому блюді і з киселем.

Продукти
  • *Для крему:
  • Сир — 400 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Молоко згущене — 100 г
  • ванільний Цукор — 10 г
  • *Для заварного тіста:
  • Яйця — 1 шт.
  • Масло вершкове — 20 г
  • Вода — 50 мл (0,2 склянки)
  • Борошно — 40 г (0,2 склянки)
  • Сіль — 1 щіпка
  • *Для киселю:
  • Вода — 0,5 склянки
  • Сироп з варення — 3-4 ст. ложки
  • Крохмаль — 0,5-1 ч. ложка
Приготування

Як робити: Сирний крем «Лебідонька»? Дуже просто читайте далі...

Шиї і голови також можна зробити з розплавленого шоколаду з допомогою паперового корнетика.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для «Лебедушки» з сиру.

Шаг №2

Як приготувати «Лебедушку» сирну:

Шию і голову лебедя випекти з заварного тіста.

Для приготування заварного тіста потрібно закип'ятити воду, розвести масло, всипати борошно, зняти з вогню і заважати до однорідності. Остудити.

Шаг №3

Яйце збити. Поступово, по 1-2 ч. ложки ввести в тісто яйце. Перемішати до однорідності.

Шаг №4

Включити духовку.

Деко застелити пергаментом. Тісто перекласти в кульок. Видавити тісто на деко у вигляді знаку питання — це будуть лебедині шиї.
Випікати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Шаг №5

Сир протерти крізь сито.

Шаг №6

Вершкове масло розтерти з пущеним молоком.

Шаг №7

Додати сир, ванільний цукор і вимісити до отримання однорідного, пишного крему.

Шаг №8

Приготувати кисіль. Для цього змішати воду і крохмаль, додати сироп. Поставити на повільний вогонь і, безперервно помішуючи, варити до бажаної густоти (2-2,5 хвилини після закипання). Охолодити.

Шаг №9

Крем охолодити і відсадити у вигляді лебедя і креманку або вазочку з допомогою кондитерського мішка або просто ложкою. Встановити шиї.

Шаг №10

«Лебідонька» сирна готова. Підлити кисіль у вазу або креманку і відразу подавати.

Вгору