Сирні сирники

8

Як готувати сирники з сиру? Рецептів, напевно, багато. Я ж розповім, як цей процес відбувається на нашій кухні.

Продукти
  • Сир - 0,5 кг
  • Борошно - 2 склянки (склянку - 250 мл)
  • Майонез (можна сметану) - 2 ст. л.
  • Цукор - 1,5 склянки
  • Яйця курячі - 3 шт
  • Вершкове масло - 100 г
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Рослинне масло - змазати деко
Приготування

Як робити: Сирні сирники? Дуже просто читайте далі...

Сирники, рецепт приготування яких я пропоную сьогодні, напевно сподобаються і Вам, і Вашим дітям. Взагалі, сирна випічка завжди виходить смачною і ніжною, а приготування сирників з сиру займає менше години. Та й продукти застосовуються звичайні, які завжди знайдуться на кухні. Хіба що підкупити сиру свіжіше.

Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні продукти.

Шаг №2

Приготування сирників з сиру почнемо з так званої крихти. Ця крихта буде нижнім і верхнім шаром майбутнього сирника. В центрі, зрозуміло, сир.

У чашку насипати борошно і півсклянки цукру. Сюди ж додамо соду. Цукор, що залишився (1 склянка) піде в сир. Борошно і цукор ретельно перемішати.

Потім пропускаємо в цю ж чашку масло через тертку. Бажано, щоб масло було замороженим, в цьому випадку утворюється дрібна масляна крихта. А нам це і потрібно.

Шаг №3

Тепер руками перемішуємо вміст чашки, не допускаючи утворення великих грудок, пропускаючи і перетираючи їх між долонями.

Шаг №4

Потім сюди ж додаємо майонез.

Шаг №5

І продовжуємо перетирати і перемешавать.

Шаг №6

Повинно вийти приблизно ось так.

Шаг №7

Розділимо отриману крихту на дві рівні частини: одна частина піде на нижній шар, інша - на верхній. Все, з цим розібралися, йдемо далі.

Починаємо готувати начинку.
Беремо ще одну чашку, пересипаємо в неї сир, розбиваємо туди ж яйця і додаємо цукор.

Шаг №8

І все гарненько перемішуємо.

Шаг №9

Перемішали - і начинка готова. Можна приступати до запіканню. Для цього дістаємо з духовки деко і рясно змащуємо внутрішню частину.
Рясно - це не означає, що масло треба наливати, а просто змастити дно дека так, щоб не залишалося сухих ділянок.
Тепер на деку починаємо формувати шари. Спочатку перший шар з крихти. Набираємо крихту в долоні і рівномірно обсипаємо нею дно дека.

Шаг №10

Потім другий шар, з сиру. Тут вже скористаємося столовою ложкою.

Шаг №11

Також, весь сир рівномірно розподіляємо по всьому листу.

Шаг №12

І, нарешті, останній, третій шар, знову з крихти.

Шаг №13

І ось у такому вигляді ставимо деко в духовку, де наша майбутня смакота буде запікати приблизно 40 хвилин.

Шаг №14

Приготування сирників з сиру підходить до кінця, а ми тим часом приберемо зі столу, вимиємо використану посуд і поставимо чайник. І з пожадливістю будемо чекати заповітної хвилини, коли можна буде вимкнути духовку, при цьому не забуваючи поглядати, що в ній діється.

І, нарешті, дочекалися! Ось і готові наші сирники. Рецепт приготування, як бачите, ну дуже простий.

Шаг №15

Красотища! Дамо їй трошки охолонути і можна розрізати на порційні шматочки. Чай вже скипів і заварений. Ну а далі справа знайоме і улюблене: сідаємо до столу і (наяриваем) насолоджуємося!

Можливо, ще годину тому Ви не знали, як готувати сирники із сиру, а тепер можете відчути себе завзятим кондитером!
Приємного чаювання!

Вгору