Сирно-манна запіканка

7 8 20 хв. 65 хв.

Сирна запіканка буде ще ніжніше, якщо готувати її на збитих білках.

Продукти
  • Сир - 0,5 кг
  • Цукор - 0,5 склянки
  • Яйця - 4 шт.
  • Крупа манна - 0,5 склянки
  • Родзинки - 50 г
  • Для підготовки форми:
  • Масло вершкове - 20 г
  • Крупа манна - 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для сирної запіканки з манкою і родзинками.

Шаг №2

Як приготувати сирно-манну запіканку:

Форму змастити маслом і посипати манкою (2-3 ст. ложки).

Включити духовку для розігріву.

Шаг №3

Відокремити білки від жовтків.

Шаг №4

До жовтків додати цукор.

Шаг №5

Жовтки розтерти дочиста з цукром.

Шаг №6

Сир змішати з жовтками.

Шаг №7

Потім змішати з манкою (0,5 склянки) і добавками (родзинками).

Шаг №8

Білки збити в міцну піну.

Шаг №9

Акуратно в сирну масу ввести білки, бажано дерев'яною ложкою. Перемішувати круговими рухами знизу вгору.

Шаг №10

Викласти масу у форму (діаметр 26 см), попередньо змащену маслом і посипану манкою.

Шаг №11

Форму поставити в розігріту до 170-180 градусів духовку і випікати запіканку сирно-манну до готовності (45-50 хвилин).

Шаг №12

Подавати сирно-манну запіканку можна і теплою, і охолодженої, порізаної на шматочки і политої варенням.

Вгору