Сирна запіканка з яблуками (шарлотка)

Нет фото

Для любителів шарлотки і сирної запіканки — «2 в 1». Смачний, корисний сніданок.

Продукти
  • Яблука — 5 шт.
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 1,5 склянки
  • Масло вершкове — 50 г
  • Сир домашній — 400 г
  • Кефір — 200 мл
  • Молоко — 200 мл
  • Манка — 0,5 склянки + 3 ст. л.
  • Борошно — 0,5 склянки
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
Приготування

Як робити: Сирна запіканка з яблуками (шарлотка)? Дуже просто читайте далі...

1. Натерти масло на тертці, додати 3/4 склянки цукру, 0,5 склянки манки, розім'яти виделкою.

2. Взяти 2 яйця, відокремити білки від жовтків. Білки збити віночком з 1/4 склянки цукру. Жовтки додати в тісто, туди ж влити кефір, перемішати. Додати борошно, розпушувач, білки. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

3. Приготувати сирну начинку. Блендером змішуємо 1 яйце, 0,5 склянки цукру, сир, молоко, 3 ст. л. манки.

4. Почистити яблука, видалити серцевину, порізати на шматочки.

5. Форму покриваємо пергаментом, заливаємо 1/2 тіста, вирівнює ложкою по всій поверхні, розкладаємо яблука, зверху — сирну начинку, вирівнюємо, заливаємо 1/2 тесту. Випікаємо в розігрітій духовці 50 хвилин при температурі 190 градусів до золотистого кольору.

6. Дістаємо, даємо охолонути. Краще прибрати в холодильник на пару годин.

Приємного апетиту.

Вгору