Сирна запіканка з цукатами

14 6

Сир — основний інгредієнт сирної запіканки, а цукати відмінно доповнюють цей ніжний десерт.

Продукти
  • Сир або рікотта — 500 г
  • Цукати — 100 г
  • Масло вершкове — 15 г
  • Родзинки — 50 г
  • Яйця — 4 шт
  • Цукор — 90 г
  • Хлібні крихти свіжі, білі — 45 г
  • Цедра одного лимона
  • Манка — 45 г
  • Цукрова пудра для присипки
  • Сметана для подачі
  • Ягоди свіжі для сервірування
  • Масло вершкове для змащування форми
Приготування

Як робити: Сирна запіканка з цукатами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати сирну запіканку з цукатами:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити вершковим маслом круглу роз'ємну форму діаметром 20 див Посипати форму всередині хлібними крихтами (фото 1), залишки видалити.

2. Яйця розділити на жовтки і білки.

3. Цукати дрібно порубати і додати яєчні жовтки. Туди ж викласти сир, родзинки, лимонну цедру, насипати цукор і манку, добре перемішати (фото 2).

4. В окремій мисці збити міксером яєчні білки до пишної стійкої піни, акуратно ввести білки в сирну масу, перемішати лопаткою. Викласти цю масу в підготовлену форму.

5. Помістити форму з сирною масою в розігріту духовку, випікати запіканку сирну близько 30-40 хвилин, до готовності (готовність перевірити дерев'яною паличкою, яка при проколі повинна залишитися суто (фото 3)). Готову сирну запіканку дістати з духовки і залишити на решітці до повного охолодження.

6. Поставити сирну запіканку в холодильник на 2-6 годин. Потім провести ножем між бортами запіканки і форми, зняти форму.

7. Сирну запіканку з цукатами посипати цукровою пудрою і прикрасити свіжими ягодами. Смачно подати запіканку зі сметаною (за бажанням).

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3. Готова сирна запіканка з цукатами.

Вгору