Щука тушкована

11 4 40 хв. 65 хв.

Простий рецепт тушкованою щуки в сметанному соусі. Риба запікається в сметані з цибулею і сиром.

Продукти
  • Щука — 1 кг
  • Сіль — 1-1,5 ч. ложки
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець білий горошком — 5-6 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Масло вершкове — 50 г
  • Сметана — 250 мл
  • Сир — 50 г
  • Сік лимона — 1 ч. ложка
  • Вода — 250 мл
  • або Бульйон — 250 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти, які знадобляться, щоб приготувати тушковану щуку.

Шаг №2

Як приготувати тушковану щуку:

Щуку очистити і вимити.

Шаг №3

Розрізати оброблену щуку на шматки.

Шаг №4

Посолити і поперчити.

Шаг №5

Цибулю очистити і нарізати кружальцями.

Шаг №6

Включити духовку.

Покласти разом з лавровим листом, білим перцем і кружальцями цибулі у вогнетривкий посуд. Додати шматочки вершкового масла.

Шаг №7

Влити сметану.

Щуку запікати близько 25 хвилин в гарячій духовці (200 градусів), неодноразово поливаючи рибу рідиною.

Шаг №8

Натерти сир.

Шаг №9

В кінці готування рибу посипати сиром.

Шаг №10

Перед готовністю вийняти лавровий лист, білий перець і гуртки цибулі, змішати рідина з гарячим бульйоном, приправити лимонним соком і залити цією сумішшю тушковану щуку.

Вгору