Тушкована квашена капуста з чорносливом

10 4

Кисла капуста гаситься в духовці з часником і чорносливом. Тушкована квашена капуста з чорносливом чудовий гарнір до м'яса або птиці.

Продукти
  • Капуста кисла — 700 г
  • Чорнослив — 8 шт
  • Часник — 1 головка (приблизно 10 зубків)
  • Цибуля ріпчаста великий — 2 шт.
  • Масло вершкове — 75 г
  • Перець чорний горошком — 5 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Вода — 200 г
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Тушкована квашена капуста з чорносливом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати тушковану кислу капусту з чорносливом:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

2. Якщо на ваш смак капуста дуже кисла, то її треба промити під холодною водою. Лук порубати.

3. У глибокій сковороді-сотейнику розтопити вершкове олію, висипати цибулю, готувати, помішуючи, 5-8 хвилин, до золотистого кольору. Додати в сковороду капусту і добре перемішати з цибулею.

4. Додати в сковороду горошини чорного перцю і лавровий лист, перемішати. У центр покласти цілу головку часнику (фото 1).

5. Перекласти капусту в жароміцну форму, додати воду, цукор і сіль за смаком (фото 2).

6. Помістити жаровню з капустою в розігріту духовку, готувати близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати в капусту чорнослив, перемішати і помістити в духовку ще на 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім кислу капусту тушковану можна подавати на стіл.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору