Тушкована картопля з куркою по-студентськи

Нет фото

Це моє фірмове блюдо, яким можна нагодувати кількох осіб. Готується легко і просто, не вимагаючи істотних грошових витрат.

Продукти
  • Курка — 0,5 шт. (на каструлю 2 літри)
  • Картопля — близько 1 кілограма
  • Морква — 1 шт. (велика)
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Томатна паста (або помідори) — 1 чайна ложка
  • або два помідора
  • Сіль
  • Спеції за смаком
Приготування

Як робити: Тушкована картопля з куркою по-студентськи? Дуже просто читайте далі...

Якщо готувати в трилітровій каструлі — вийде 6 порцій. Якщо тільки ваші домочадці зовсім не ненажери.

Береться будь-яка каструля, можна емальована, можна казан, чавунець, глибока сковорода.

1. Ріжемо цибулю. Так, як вам зручно, сумніваюся, що початківці кухаря хоч як правильно це вміють.

2. Найбільш відповідальний етап. Беремо курку і зрізаємо з неї все м'ясо, не залишаючи ні кісточки, ні хрящиків. Я пускаю в справу шкірку - вона виходить смачною.

3. Розігріваємо нашу посудину, наливаємо рослинне масло або оливкова, або жир. Масла брати стільки, щоб воно покрило все дно на 5-10 мм. Чим більше ви берете цибулі - тим більше олії.

4. Включаємо сильний вогонь, розжарюємо масло, помірно, засипаємо цибулю, помішуємо, щоб не пригорав.

5. Після 3-х хвилин смаження додаємо куряче м'ясо. Перемішуємо, зменшуємо вогонь, тушкуємо протягом 10-ти хвилин. Перемішуємо, воно буде пригорати.

6. Солимо все це - близько чайної ложки без гірки, додаємо моркву, натерту на тертці або нарізану часточками, смужками, кому-як. Морквяний шар теж солимо. Пучкою. Додайте приправи, які завгодно. Я не використовую.

7. Варимо все це хвилини три. Не забувайте, маленький вогонь. Ріжемо картоплю, можна кубиками, можна кружечками.

8. Засипаємо картоплю. Розвести в невеликій кількості води - 30 мл — томатну пасту, заливаємо картоплю, або додаємо нарізані помідори. Солимо.

9. Тушкуємо спочатку на середньому вогні близько 10-ти хвилин, щоб суміш почала кипіти, потім робимо маленький вогонь. Якщо відчуваєте, що воно пригорає - а перевіряється це так - наскрібши ложкою саме дно каструлі — то перемішуєте. Якщо не пригорає - не перемішуєте.

Тут важливо не додавати воду і спочатку вгадати з маслом. Воно не повинно плавати зверху дуже товстим шаром.

Тушкуйте до готовності картоплі. Якщо все зробити правильно — дно каструлі у вас буде чистим. У мене зазвичай так і виходить.

Картопля виходить дуже смачною і ситною. Добре її є по-російськи вприкуску з солоними огірками або помідорами, або салатом.

Вгору