Тушкована капуста вірзінґ (савойська) вершковому соусі (Rahmwirsing)

11 20 хв.

Вірзінґ — капуста номер один в Німеччині. Самий класичний рецепт — це тушкована капуста в вершковому соусі. Савойська капуста тушкована ідеально підходить до м'ясних страв, а в особливості до фрикадельок з фаршу.

Продукти
  • Вірзінґ (савойська капуста) — 800 грам
  • Цибуля білий — 1 шт
  • Сіль
  • Вершкове масло — 2 ст. ложки
  • Борошно — 1,5 ч. ложки
  • Вершки — 250 мл
  • Овочевий бульйон — 100 мл
  • Насіння кмину — 1-2 ч. ложки
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Перець мелений чорний
  • свіжовичавлений Сік лимона
Приготування

Як робити: Тушкована капуста вірзінґ (савойська) вершковому соусі (Rahmwirsing)? Дуже просто читайте далі...

Вірзінґ (від німецького Wirsing, Wirsig, Wirsching) — це савойська або зелена капуста, сафою (Brassica oleracea sabauda L, Br. ol. bullata DC., Br. ol. sabellica hort.), відрізняється ніжним, приємним смаком.

*

Як приготувати савойську капусту тушковану:

1. Ріжемо дрібно цибулю. Капусту вірзінґ очищаємо від перше грубих листків, вирізаємо качан, ріжемо листя на невеликі, 2 см смужки. Кладемо вірзінґ в киплячу підсолену воду і бланшируем близько 5 хвилин. Потім воду зливаємо і залишаємо капусту в друшляку.

2. Розтоплюємо в каструлі або казанчике вершкове масло. Підсмажуємо в ньому цибулю, додаємо борошно і трохи підсмажуємо. Потім заливаємо бульйон і вершки, за допомогою віночка все ретельно розмішуємо. Соус варимо близько 5 хвилин, помішуємо.

3. Додаємо в соус капусту вірзінґ, кмин і петрушку. На середньому вогні тушкуємо близько 5 хвилин. Солимо, перчимо, збризкуємо трохи лимонним соком. Савойська капуста тушкована готова.

Як варіант:

Можна додати (крок 3) ще 3-4 помідора (або 1 банку консервованих очищених помідорів супермаркету, 400-грамова банку). Свіжі помідори попередньо очистити від шкірки, дрібно порізати на кубики. Сік відокремити від м'якоті, в капусту йде лише м'якоть.

Вгору