Турецький сочевичний суп-пюре

11 6 30 хв. 90 хв.

Дуже смачний суп-пюре з сочевиці, спробуйте і не пошкодуєте.

Продукти
  • Червона сочевиця - 1.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Картопля - 4 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Рослинна олія - 6 ст.л.
  • Вода - 8 склянок
  • М'ята сушена - за смаком
  • Улюблені спеції - за смаком
  • Паприка - 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Для грінок:
  • Білий хліб
  • Часник
  • Олія рослинна
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для сочевичного супу-пюре перед Вами.

Шаг №2

Як приготувати суп-пюре з сочевиці:

Сочевицю добре промити, залити холодною водою.

Шаг №3

Почистити і помити картоплю, порізати кубиками.

Шаг №4

Почистити і помити моркву і цибулю. Цибулю порізати кубиками, а моркву натерти на крупну тертку.

Шаг №5

Викласти в каструлю сочевицю. Додати приготовані моркву, картоплю і цибулю. Залити 7-8 склянками холодної води і поставити на вогонь. Варити 1 годину.

Шаг №6

Остудити. Вилити все в блендер і збити. Назад злити все в каструлю, довести до кипіння.

Шаг №7

Нагріти сковороду, налити 6 ст. ложок рослинного масла. Обсмажити 2 ст. ложки борошна.

Шаг №8

Потім додати 2 ст. ложки томат-пасти, поперчити, посолити і додати в каструлю.

Шаг №9

Додати спеції і м'яту. Спробувати на сіль, якщо є необхідність посолити. Нехай суп-пюре з сочевиці покипить 5 хвилин.

Шаг №10

Наш турецький сочевичний суп-пюре готовий. Подавати суп з часниковими грінками. Смачно зі сметаною. Приємного апетиту.

Вгору