Турецькі булочки «Ачма»

11 12 30 хв. 120 хв.

Дуже смачна випічка. Я рекомендую обов'язково спробувати турецькі булочки з кунжутом «Ачма».

Продукти
  • Борошно - 5-6 склянок
  • Вершкове масло - 100 г
  • Сухі дріжджі - 10 г
  • Молоко - 2 склянки
  • Рослинне масло - 1 склянку
  • Куряче яйце (жовток для змащування) - 1 шт
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Маслини без кісточок - 100-150г
  • Кунжут - 1-2 ст. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для булочок з кунжутом перед Вами.

Шаг №2

Як приготувати турецькі булочки з кунжутом «Ачма»:

З'єднати дріжджі з цукром, розвести в 1 склянці теплого молока, залишити на півгодини. Нехай підійдуть. Борошно просіяти.

Шаг №3

В опару додати 1 склянку теплого молока, рослинна олія, сіль, перемішати, поступово по 1 склянці вводити борошно - повинно вийти м'яке тісто.

Шаг №4

Накрити тісто рушником і поставити на 40-50 хвилин в тепло.

Шаг №5

Порізати дрібно маслини.

Шаг №6

Включити духовку. Коли тісто підійде, розділити його на 25 невеликих шматочків (розміром з мандарин).

Шаг №7

Скачати з шматочків тіста тонкі коржі, змастити вершковим маслом (як бутерброд, тільки тонко ножем), викласти нарізані оливки, трохи вдавлюючи їх, згорнути пласт тіста рулетом, скрутити в спіраль, з'єднати кінці - вийде кільце.

Шаг №8

Змастити деко олією. Укласти готові булочки, залишаючи між ними простір, булочки підійдуть і можуть злипнуться. Залишити на півгодини, перед випіканням змастити булочки зверху збитим жовтком і посипати кунжутом.

Шаг №9

Випікати турецькі булочки з кунжутом «Ачма» 20-25 хвилин при температурі 180 градусів в розігрітій духовці на середній полиці.
Приємного апетиту!

Вгору