Курча, запечений з рисом

13 6

Курча, маринований в сметані з медом, естрагоном (тархуном) і спеціями, і запечений з рисом.

Продукти
  • Курча корнішон — 700 г
  • Рис басматі — 250 г
  • Цибуля ріпчаста — 250 г
  • Для маринаду:
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Тархун свіжий (естрагон) — 2 гілочки
  • Імбир мелений — 1 ч. л.
  • Паприка мелена — 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 1 ч. л.
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Часник сухий — 1 ч. л.
  • Коріандр мелений — 1 ч. л.
  • Кумін мелений — 0,5 ч. л.
Приготування

Як робити: Курча, запечений з рисом? Дуже просто читайте далі...

1. Рис заливаємо водою і відставляємо в сторону.

2. Курча розрізав уздовж, прибравши хребтову частину, вона зайва. Нарізаємо на порційні шматки.

3. Додаємо до курчаті всі спеції, сметану, мед, тархун, подрібнений ножем. Накриваємо харчовою плівкою і нехай маринується.

4. Спеції цибуля я обжаривал в воке. На суміші рослинного і топленого вершкового масел я обсмажив кілька горошин чорного перцю, пів палички кориці, два лаврових листа, зубчик неочищеного часнику, і 8 бутонів гвоздики. Потім виймаємо шумівкою все це. Це все, щоб ароматизувати масло, на якому ми будемо смажити цибулю.

5. Я нарізав цибулю дрібно півкільцями і обсмажив до рум'яного кольору в ароматній олії.

6. В товстостінну каструлю уклав курку, намагаючись брати її без маринаду. Зверху цибулю, рис, проціджений від води.

7. Солимо, перчимо, вливаємо воду, щоб майже покрився рис. Перемішуємо все.

8. У мене залишалося від хінкалі прісне тісто, я використовував його замість кришки, які щільно закріпивши на каструлі.

9. Запікаємо 40 хвилин в духовці при 180 градусах. Як тісто підсмажиться, так і плов готовий.

10. Підсмажене тісто я подрібнив руками у велику крихту, й посипав перед подачею на кожне блюдо.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Курча корнішон.

Шаг №2

Кришка з тіста.

Шаг №3

Блюдо готове.

Вгору