Курча-плакія

9

За болгарському рецептом приготувала курячі грудки. Тушковані в овочевому маринаді вони були смачні, соковиті і м'які.

Продукти
  • Курка (курячі грудки) - 600-700 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 головки
  • Масло рослинне - 2-3 ст. ложки
  • Помідори, консервовані у власному соку, або свіжі помідори - 150-200 г
  • Часник - 3 зубки
  • Приправа для курки
  • Борошно - 1 чайна ложка
  • Бульйон курячий - 100 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати курчати-плакія:

Очистити моркву, цибулю і часник.

Шаг №2

Курча вимити обсушити і нарізати шматочками. Посолити поперчити, приправити і злегка обсмажити на 1 ст. ложці олії. Викласти у форму для запікання.

Шаг №3

На маслі спассеровать дрібно порізану цибулю і терту моркву.

Шаг №4

Додати протерті помідори, борошно, подрібнений часник, спеції за смаком і бульйон. Проварити 10 хвилин.

Шаг №5

Залити маринадом підготовленого курчати і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Шаг №6

Готового курчати-плакія посипати зеленню, можна прикрасити лимоном. На гарнір приготувати рис.

Шаг №7

Курча-плакія готовий. Приємного апетиту!

Вгору