Цвітна капуста маринована

7

Робимо на зиму мариновану цвітну капусту. Рецепт відмінною закуски.

Продукти
  • Капуста кольорова — 1 кг
  • Для маринаду:
  • Оцет 9% — 1,5 склянки
  • Вода — 2,5 склянки, Цукор — 0,5 склянки
  • Перець запашний — 10 горошин
  • Лавровий лист — 1 шт
  • Сіль — 1 ст. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування маринованої капусти цвітної перед вами.

Шаг №2

Як приготувати мариновану капусту цвітну:

Розібрати капусту на окремі суцвіття, вимити.

Шаг №3

Капусту залити водою, посолити, довести до кипіння. Потім проварити протягом 3 хв у підсоленій воді. Воду злити.

Шаг №4

Потім остудити, укласти в каструлю і залити маринадом. Для збереження білого кольору капусти у киплячу воду додати лимонну кислоту і сіль з розрахунку 50 г солі і 3 г кислоти на кожні 5 л води.

Шаг №5

Для приготування маринаду на 1 кг капусти взяти 1 1/2 склянки оцту, 2 1/2 склянки води, 1/2 склянки цукру, 10 горошин запашного перцю, 1 лавровий листок, 1 ст. ложку солі. Все перемішати і остудити.

Шаг №6

Банки простерилізувати. Викласти в підготовлену капусту.

Шаг №7

Банки з укладеною продукцією залити маринадом.

Шаг №8

Банки негайно герметично закрити кришками. Капуста цвітна маринована готова.
Приємного апетиту!

Вгору