Цукіні (кабачки), фаршировані куркою, рисом та овочами

15 6 90 хв.

я Люблю літо. Достаток овочів і фруктів. Завжди можна нафарширувати що завгодно:) Мені попалися цукіні.

Продукти
  • Цукіні (або молоді кабачки) — 4-5 шт.
  • Куряче філе — 500 г
  • Рис — 0,5-1 склянка
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт
  • Морква — 1 шт.
  • Томатний соус (або кетчуп) — 1 ст. ложка
  • Зелень базиліка (кропу або петрушки) — 0,5 пучка (за смаком
  • Вершкове (або олія) для смаження — 30 г
  • Вершки — 50 мл
  • Цукор — 0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Окріп — 500 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати фаршировані цукіні (кабачки):

Куряче філе вимити, нарізати шматочками.

Шаг №2

Куряче філе пропустити через м'ясорубку.

Шаг №3

Очистити і вимити моркву і цибулю. Моркву натерти на крупній тертці, а цибулю нарізати кубиками.

Шаг №4

Закип'ятити чайник, залити рис окропом. Залишити на 10-15 хвилин. Воду злити. Рис промити.

Шаг №5

Нагріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло, викласти цибулю і моркву. Обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини.

Шаг №6

Зелень промити і дрібно нарізати.

Шаг №7

У мисці з'єднати підготовлені овочі, зелень, курячий фарш і рис. Посолити, поперчити. Все добре перемішати. Фарш готовий.

Шаг №8

Цукіні (або молоді кабачки) вимити. Відрізати хвостики і суцвіття.

Шаг №9

Потім кожен кабачок розрізати упоперек на 2-3 частини, щоб вийшли «барила», довжиною близько 5 див.

Шаг №10

З кожного «бочонка» ложкою вийняти м'якоть, залишати цілим денце.

Шаг №11

Нафарширувати начинкою всі підготовлені «барила» кабачків. Поставити фаршировані кабачки стоячи в казанок.

Шаг №12

Зробити соус. В окропі розвести томатний соус (або кетчуп), посолити, поперчити, додати цукор, улюблені спеції і вершки.

Шаг №13

Залити соусом підготовлені фаршировані кабачки.

Шаг №14

На кабачки покласти гніт (тарілку). Поставити казанок на вогонь, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімального, казанок накрити кришкою. Варити фаршировані кабачки до готовності, близько 50-60 хвилин.

Шаг №15

Цукіні (кабачки), фаршировані куркою, рисом і овочами готові.

Шаг №16

Подавати фаршировані кабачки гарячими, зі сметаною.
Приємного апетиту!

Вгору