Цукати з яблук

3

Любите цукати? Тоді цей рецепт саме для вас. Це цукати про запас — заготівля для приготування цукатів.

Продукти
  • Яблука — 1 кг
  • Цукор — 1,2 кг
  • Вода — 2 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Яблука вимити, очистити, вирізати серцевину.

Шаг №2

Яблука розрізати на часточки або шматочки.

Шаг №3

Яблука засипати цукром, залишити на 4-6 годин.

Шаг №4

Додати 2 склянки води, довести до кипіння. Зняти з вогню. Залишити на 6-8 годин.

Шаг №5

Довести до кипіння, зняти з вогню, охолодити.

Шаг №6

Процедуру повторити 2-3 рази (яблука повинні стати прозорими).

Шаг №7

Заготівля для цукатів готова. Банки вимити. Кришки і банки простерилізувати. Викласти яблука в стерилізовані банки.

Шаг №8

Банки закрити (закатати) для зберігання.
Щоб зробити цукати, необхідно банку відкрити, відкинути вміст банки на друшляк, злити максимально сироп. Потім викласти яблука на деко, вистелений пергаментом, і підсушити в духовці. Цукати можна пересипати цукровим піском.
Приємного апетиту!

Вгору