Цукати з апельсинових кірок

5 10 100 хв. 10025 хв.

Звичайно, можна купити готові цукати, користь від яких вельми сумнівна, так як яскраві кольори досягаються застосуванням штучних барвників. Зовсім інша справа з цукати, до того ж вони не вимагають особливих витрат, потрібно просто не викидати апельсинові кірки.

Продукти
  • Цедра апельсинова - 1 кг
  • Цукор для сиропу - 1,8 кг
  • Вода - 450 мл
  • Цукор для оформлення - 1,5 склянки
  • Лимонна кислота (за бажанням) - 2-3 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для цукатів з апельсинових кірок.

Шаг №2

Як зробити цукати апельсинові:

Для видалення гіркоти свіжі апельсинові кірки вимочити у холодній воді протягом 4 діб, змінюючи воду 2-3 рази на добу.

Шаг №3

Потім проварити їх 10-15 хвилин.

Шаг №4

Відкинути на друшляк.

Шаг №5

Після стікання води нарізати цукати на скибочки і помістити в емальований таз або інший посуд, в якій їх будуть варити.

Шаг №6

Приготувати Сироп з розрахунку 1,8 кг цукру і 450 мл води на 1 кг підготовлених кірок.

Шаг №7

Цукор з водою проварити до повного розчинення цукру. При необхідності профільтрувати.

Шаг №8

Розм'якшені кірки залити гарячим профильтрованным цукровим сиропом.

Шаг №9

Цукати варити в три прийоми. Перші два рази варити на слабкому вогні 10 хвилин після закипання і витримувати 10 годин.
У кінці третьої варіння в суміш можна додати лимонну кислоту (2-3 г на 1 кг кірок) і уварити при температурі кипіння сиропу (108 °С) до густини (20-25 хвилин).

Шаг №10

Зварені до готовності кірки відкинути на друшляк, встановлений на каструлі, і залишити на 1 годину до повного стікання сиропу.

Шаг №11

Охолоджені кірки викласти на сито, підсушити при кімнатній температурі протягом доби.

Шаг №12

Потім у миску насипати цукор. Цукати обкатати в цукрі і досушити ще протягом доби.

Шаг №13

Зберігати апельсинові цукати можна в закритій банці при кімнатній температурі.

Вгору