Цитрусовий кекс

12

Готується цитрусовий кекс з додаванням в тісто вершкового сиру, і покривається вершковою глазур'ю.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 180 г
  • Сир вершковий — 250 г
  • Яйця великі — 5 шт
  • Цукор — 450 г
  • Борошно — 350 г
  • Лимонний екстракт — 1 ч. л.
  • Апельсиновий екстракт — 1 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • *
  • Для крему:
  • Цукрова пудра — 300 г
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 60 г
  • Лимонна цедра — 1 ст. л.
  • Сік апельсиновий або лимонний — 2 ст. л.
  • Мигдаль (рубаний) — 30 г
Приготування

Як робити: Цитрусовий кекс? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати цитрусовий кекс:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 160 градусів. Змастити вершковим маслом форму для кексу (діаметром 25 см) з отвором посередині.

2. У мисці змішати борошно, соду і сіль.

3. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром, вершковим сиром і цитрусовим екстрактом. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, поступово ввести сухі інгредієнти.

4. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати цитрусовий кекс приблизно 95-105 хвилин, до золотистого кольору і чистої дерев'яної палички при проколі.

5. Дістати готовий цитрусовий кекс з духовки, провести лезом ножа між стінками кексу і бортиками форми, залишити на решітці на 15 хвилин, а потім дістати кекс з форми і залишити на решітці до повного охолодження.

6. Тим часом приготувати крем. Збити вершкове масло з цукровою пудрою і лимонною цедрою. Додати необхідну кількість цитрусового соку, щоб досягти кремової консистенції. Змастити кремом цитрусовий кекс і посипати рубаним мигдалем.

Вгору