Цитрусові мафіни з кремом

12

Готуються цитрусові мафіни з додаванням меленого мигдалю, а також цедри лимона і апельсина.

Продукти
  • Масло вершкове — 125 г
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Йогурт натуральний без добавок — 60 г
  • Молоко — 60 г
  • Цедра апельсина — 1 ч. л.
  • Цедра лимона — 1 ч. л.
  • Мигдаль мелений — 50 г
  • Борошно — 150 г
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний екстракт — 0,5 ч. л.
  • *
  • Для крему:
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 60 г
  • Цукрова пудра — 225 г
  • Лимонний сік — 0,5 ст. л.
  • Апельсиновий сік — 0,5 ст. л.
  • декоративні Квіточки (за бажанням)
Приготування

Як робити: Цитрусові мафіни з кремом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Застелити паперовими кошиками 12 формочок для мафінів.

2. У великій мисці змішати борошно, мелений мигдаль, розпушувач і сіль.

3. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром, ванільним екстрактом і цитрусової цедрою. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, ввести борошно, йогурт і молоко.

4. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на 3/4. Помістити в розігріту духовку, випікати 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Дістати готові маффіни з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі.

5. Приготувати крем. Вершкове масло збити з цукровою пудрою, додати лимонний і апельсиновий соки. Нанести крем на остиглі мафіни. Можна прикрасити цитрусові мафіни декоративними кондитерськими квітами.

Вгору