Цитрусове печиво

11

Яскраве цитрусове печиво порадує малюків та їхніх батьків своїм кольором і смаком.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г, Яєчний жовток — 1 шт.
  • Борошно — 200 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукор — 100 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Лимонний екстракт — 0,25 ч. л.
  • Барвник харчової жовтий — 3 краплі
  • Апельсиновий екстракт — 0,5 ч. л.
  • Барвник харчовий червоний — 3 краплі
Приготування

Як робити: Цитрусове печиво? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати печиво цитрусове:

1. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

2. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром до кремоподібного стану. Додати ванільний екстракт і яєчний жовток, добре перемішати. Поступово ввести муку, замісити однорідне тісто.

3. З пергаменту вирізати два великих квадрата, присипати цукровою пудрою. Тісто розділити на 4 частини. Взяти один шматок тіста, покласти між двох аркушів пергаменту і розкачати качалкою прямокутник розміром 30х15 див.

4. У другій шматок тіста додати лимонний екстракт і жовтий барвник, добре перемішати тісто. Це жовте тісто також розкачати в прямокутник 30х15 див. Покласти тісто на білий пласт, згорнути довгий рулетом, загорнути в харчову плівку і покласти рулет в холодильник на 30 хвилин.

5. Виконати ту ж процедуру з двома шматками тіста, використовуючи червоний барвник і апельсиновий екстракт. Теж зробити двоколірний рулет і покласти тісто для печива цитрусового в холодильник.

6. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

7. Охолоджене тісто дістати з холодильника (по одному рулету) і нарізати кружечками завтовшки 5 мм Викласти ці кружечки на два великих дека на відстані 2,5 см один від одного. Помістити в розігріту духовку, випікати печиво цитрусове 12-15 хвилин.

Вгору