Трайфл з полуницею, п'яним чорносливом і рожевим перцем

11 2

Назва десерту trifle в перекладі - дрібниця, і це дійсно так, тому що зробити його можна з того, що є у вас в холодильнику. Для довідки, трайфл - це англійський десерт, що складається з шарів: шматочки кексу, фрукти, пудинг, збиті вершки, желе. У різних джерелах зустрічаються рецепти з використанням желе, вина (замість лікеру), меренг в якості прикраси та інше. А вирішила зробити собі досить легкий і щодо корисний трайфл. І звичайно з полуницею, гріх не скористатися моментом.

Продукти
  • Для бісквіта:
  • Борошно цільнозернові - 70 г
  • Яйця - 2 штуки
  • Коричневий цукор - 4 ст. л.
  • Для трайфла:
  • Черносливины великі - 6-7 штук
  • Амаретто - 2 столові ложки
  • Сметана нежирна (крем-фреш) - 100 г
  • Полуниця свіжа, нарізаний на невеликі шматочки (кількість не пишу, залежить від розміру креманки)
  • Амаретто - 3 ч. л.
  • Рожевий перець (потовкти) - 10 горошин плюс трохи для прикраси
  • Мигдаль рубаний для подачі
Приготування

Як робити: Трайфл з полуницею, п'яним чорносливом і рожевим перцем? Дуже просто читайте далі...

Склад десерту можна нескінченно варіювати, підбираючи інгредієнти на свій смак.

Подавати трайфл можна в одній великій скляній формі, а можна і порційно.

*

Як приготувати трайфл:

1. Наперед нам потрібно підготувати чорнослив. Для цього необхідно дрібно нарубати ножем, викласти в миску і залити амаретто. Накрити і залишити на кілька годин або на ніч.

2. Також заздалегідь ми можемо спекти бісквіт.

Для бісквіта: яйця з цукром збити міксером на великій швидкості в піну, потім поступово додати борошно.

Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити невеликою кількістю масла і злегка присипати борошном, викласти тісто. Запікати до готовності 12-15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Готовий бісквіт остудити.

3. Робимо трайфл. На дно креманки викласти поламаний шматочок бісквіта, щоб він повністю покрив дно, збризнути 1,5 ч. л. амаретто.

Зверху викласти шар полуниці, посипати половиною рожевого перцю. Потім - половину чорносливу, потім половину сметани, ще шматочок бісквіта, полуницю, що залишився, перець, сметану і прикрасити залишилася полуницею та невеликою кількістю сметани.

Прибираємо трайфл в холодильник на пару годин, щоб аромати і смаки перемішалися.

4. Перед подачею прикрашаємо трайфл невеликою кількістю сметани, посипаємо горіхами і прикрашаємо горошинами перцю. З'їсти можна з горошинами, можна їх прибрати. Я залишила, мені подобається, який вони дають ефект несподіванки посеред звично солодкого смаку десерту.

Вгору